Nemzetközi fuvar kedvező áron

Nemzetközi fuvar kedvező áron

Nemzetközi fuvar olcsón, de mégis kiváló színvonalon.

Hogyan találjuk meg a legmegfelelőbb céget, ha nemzetközi fuvarra van szükségünk.

2019. május 07. - NFuvar

                                               Hogyan lehet egy nemzetközi fuvar olcsó, de mégis jó?

    Egy nemzetközi fuvar sokféle lehet: raklapos szállítás, nemzetközi költöztetés, de lehet légi, vasúti és folyami, vagy tengeri is, de ne feledkezzünk meg a túlméretes szállítás műfajáról sem! Ahhoz, hogy ezen igényekhez a leginkább passzoló szállítmányozót válasszuk, sok dologra kell odafigyelni. Fontos, hogy sok éves tapasztalattal rendelkezzen, mert a nemzetközi szállítmányozás területén sok a buktató, amire egy új szereplő sokszor nincs felkészülve. Rendelkezniük kell jólképzett szakemberekkel, akik talpraesettek és nem rettennek meg a nehézségek láttán, amik könnyen előfordulhatnak egy nemzetközi fuvar során. Sokat elárul a megrendelők gyors és hathatós kiszolgálása és nagy valószínűséggel ez a jó minőségű nemzetközi szállítmányozásról is árulkodik. Az is jó jel ha valaki teljes körű és hibátlan kiszolgálásra törekszik, a legjobb minőség és a biztonság elsődlegességének megfogalmazása kardinális pont a nemzetközi szállítmányozásban. Elkötelezettnek kell lennie a fenntartható fejlődés, valamint környezetvédelem iránt egyaránt. Állandó figyelmet kell fordítani a technikai és technológiai újításokra, amik egyszerre sok célt szolgálhatnak, mint amilyen az energiahatékonyság, ami a környezetvédelem mellett a költségoptimalizálásban is nagy segítséget jelent, olykor kis időn belül is. Ezeknek a szempontoknak a figyelembevétele roppant fontos ahhoz, hogy egy fuvarozó képes legyen a megrendelők számára minden nemzetközi fuvar tekintetében versenyképes árakat ajánlani.
      Az áraknak kiemelt jelentőségük van, mert így tud egy vállalat nyereséget termelni, azonban ez nem lehet minden ésszerűséget felülíró szempont, ugyanis gyakori az az elvakult szemlélet, amely kizárólagos jelentőséget tulajdonít a nemzetközi fuvar árának, de ez azt a kockázatot rejti magában, hogy a legolcsóbb nemzetközi fuvar, gyakran túl olcsó, ami sokszor sokkal több utólagos költséggel jár és a végén a jóval magasabb színvonalon teljesítő cégek csak kis mértékben magasabb árai sokkal inkább kifizetődnek. A legolcsóbb nemzetközi fuvar, néha túl olcsó, mert álfuvarozó áll a háttérben, vagy hiányoznak a nélkülözhetetlen engedélyek, esetleg szakmai szoftverek, rosszabb esetben a biztosítások sincsenek meg, de a legrosszabb esetben ah álfuvarozó megléphet akár az egész szállítmánnyal is, amiből aztán hatalmas vesztesége keletkezik a megrendelőnek, mert ilyenkor nem csak a szállítási idő csúszásáról és annak költségeivel kell számolni, hanem a teljes rakomány eltűnésével is. Fontos tehát, hogy a választott cég birtokában legyen az árubiztosítás mellett szállítmányozói felelősségbiztosításnak is, lehetőleg egy nagy és megbízható biztosítónál, így a partnerek mindig abszolút biztosak lehetnek abban, hogy az átadott értékek megőrzése meg fog történni a megbízás teljes menete során. Ennek a sok fontos elemnek meg kell lennie a zökkenőmentes nemzetközi szállítmányozás érdekében és ez nem kell, hogy a költségek jelentős emelkedésével járjon. Nem mehetünk el szó nélkül a a több évtizedes tapasztalat mellett, amivel már egy rutinos speditőr rendelkezik és az ilyen szakemberekből elég nagy a hiány, ezért nagy biztonságot ad, ha olyan céget választunk, ahol ilyen sokat megélt szakemberek dolgoznak.

         Egy nemzetközi fuvar megszervezésénél nagyon jelentősek a nemzetközi kapcsolatok és a precíz munkavégzés, valamint az aktuális technológiák hatékony felhasználásának és a jól felépített, személyre optimalizált szolgáltatásnak. Nehéz évről évre követni az új trendeket és versenyképes árat adni minden nemzetközi fuvar esetében, mindeközben a fuvarozás magas színvonalát is megtartva a kliensek elégedettségét is emelni, de mindez a legjobb szállítmányozók számára nem megoldhatatlan feladat.
        Az ügyfelek véleményére adó szállítmányozó, hasznos tapasztalattal gazdagodik abban a tekintetben, hogy hogyan fejlesztheti szolgáltatásai színvonalát. Jó tisztában lenni azzal, hogy a nemzetközi szállítmányozás és fuvarozás tulajdonképpen kevés szereplős tér, ahol gyorsan terjed, ha valaki rosszindulatú, hanyag, vagy inkompetens, így némi utánajárással meg lehet találni azokat, akik kompetensek, becsületesek és precízek. Mindezek ugyanis a nemzetközi szállítmányozás piacán való hosszútávú fennmaradás elengedhetetlen feltételei, mert az a vállalkozás, amely nem tesz meg mindent az ügyfelei megbecsülésének elnyeréséért az biztosan nem sok nemzetközi fuvarra kap megbízást hosszú távon, de persze ez így van az üzleti szférában mindenhol.

      Vannak cégek akiknél nem jelent hátrányt, ha valaki csak kisebb megbízást ad, mert minden megrendelés ugyanolyan fontossággal bír legyen az egy több kamionos szállítmány, vagy csak egy raklapnyi. Lényeges, hogy minden megrendelő úgy érezze és azt is tapasztalja, hogy szállítmánya fontos és nagy körültekintéssel kezelik, mert ez kiemelt jelentőségű a több évtizedes sikeres működésünknek a nemzetközi szállítmányozásban. Érdemes odafigyelni mások véleményére, esetleg ismerősök tapasztalataira, véleményére, vagy olyan oldalakra, keresőkre, ahol a cégekről véleményeket írnak, mert itt kaphatunk némi képet a szállítmányozók korábbi tevékenységéről.
Többféle cég van amelyik nemzetközi fuvar teljesítésére vállalkozik. Van olyan, amelyik csak közúti szállítmányozással foglalkozik, vagy olyan amelyik csak nemzetközi fuvarokat vállal, de vannak olyanok is, akik inkább tengeri, vagy légi szállítmányozással, esetleg folyami szállítással foglalkoznak. Érdemes az igényeinkhez leginkább megfelelőt választani. Persze, ha komplexek az igényeink, vannak olyanok is amelyek mindegyikben rendelkeznek tapasztalattal és akár egy nemzetközi fuvar keretében intermodális szállításként képesek összehangolni a különböző területeket.

      A szállítási mód mellett nagyon meghatározó maga az áru, ami a nemzetközi fuvar során eljut egyik országból a másikba. Minden áru más és más, van amelyik hűtést, esetleg fagyasztást követel meg, de lehet olyan túlsúlyos, vagy túl nagy, hogy csak speciális tréleren túlméretes szállítás keretében valósítható meg a nemzetközi fuvar. Ilyenek lehetnek a munkagépek az építőipar számára, vagy mezőgazdasági gépek is. Érdemes a válogatásnál figyelembe venni, hogy az adott cég vállal-e fuvarokat abba az országba, ahová mi szeretnénk küldeni a szállítmányunkat. A nemzetközi szállítmányozással foglalkozók a környező országokba mindig (Ausztria, Szlovákia, Románia, Olaszország) és a legjelentősebb célországokba, mint Németország, Franciaország, Anglia szinte biztosan szállítanak, de a távolabbi (Spanyolország, Svédország, Görögország) és kisebb országokba (Írország, Észtország, Dánia, Portugália, Ciprus) már nem mindenki és nem mindig. Az EU-n kívüli útirányokra, mint Ukrajna, Oroszország, Szerbia, Albánia sokan nem vállalják nemzetközi fuvar elvégzését, mivel a határok és a vámkezelés szükségessége bonyolultabbá teszik a szállítmányozást és az EU-ban sok helyen érvényes keretszabályozások sem érvényese, arról már nem is beszélve, ha több ilyen országon át kell haladnia a szállítmánynak, mert mindenhol teljesen más és más a szabályozás és a határátkelés és vámolás menete. Ebből is jól látszik, hogy a magasszintű nemzetközi szállítmányozás nem csak egyszerűen egy kamionos nemzetközi fuvar, hanem ennél sokkal komplexebb és nagy felelősséget és tapasztalatot követelő feladat, amely a logisztika, a biztosítás, az ügyfélszolgálat, a hivatalos ügyintézés és adminisztráció, valamint a szállítás eszközeinek és egyéb technikai elemeinek felügyeletét és elvégzését is magában foglalja. Ehhez nélkülözhetetlenek az adódó problémákat könnyeden kezelő, az útvonalakon fekvő országok által hozott jogszabályokat mélységében ismerő szakembereket alkalmazó szállítmányozók, akik az olykor előálló károkért maradéktalanul helytállnak és minden körülmények között megbízható partnerként viselkednek.

     Az ilyen szállítmányozó felbecsülhetetlen és megérdemli, hogy minden nemzetközi fuvar, amire hatásunk van arra nekik adjunk megbízást.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetkozi-fuvar.blog.hu/api/trackback/id/tr7514811832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása